MENU

Onze werkwijze in detail

Hier kunt u lezen hoe wij precies te werk gaan bij het bouwen van uw website. Ook staan hier tips en adviezen om u op weg te helpen bij het realiseren van de content (inhoud) van uw website. Technische termen worden toegelicht op de webpagina “Veelgestelde vragen”, via het menu te bereiken.

1. De voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Voordat er aan uw website gebouwd gaat worden is er al veel dat door u kan worden voorbereid.

1.1 Kies een webhoster

Uw website zal bij een webhoster op een server komen te staan. Het is goed om daar al wat oriënterend zicht op te krijgen.

Maar welke webhoster? Een hulp hierbij zijn websites die webhosters vergelijken. Ook kunnen hier reviews worden gelezen van klanten. Bijvoorbeeld: https://hostingvergelijker.nl/

Zelf hebben wij goede ervaringen met Antagonist webhosting: https://www.antagonist.nl.

1.2 Kies een hostingpakket

Meestal worden door webhosters verschillende hostingpakketten aangeboden. Tenzij u onmiddellijk grote bezoekersaantallen verwacht (honderden per dag) is een starterspakket voldoende. Op termijn kunt u zonder problemen upgraden naar een groter pakket als daar behoefte aan is.

Bij het pakket moet in ieder geval WordPress en SSL geleverd zijn. Vaak wordt zo een pakket inclusief een zelf te kiezen domeinnaam geleverd.

Om bij het voorbeeld van Antagonist te blijven, daar zou het Slim hostingpakket prima voldoen.

1.3 Domeinnaam + extensie

Om uw website bereikbaar te maken op het internet is er een unieke domeinnaam nodig. Onze domeinnaam is 123webbouw.nl. Ook kunt u alvast bepalen welke extensie u neemt (bijvoorbeeld .nl of .com).

Bij de meeste webhosters kunt u controleren of uw keuze nog vrij is. Bij Antagonist is dit: https://www.antagonist.nl/domeinnaam/

1.4 Doel en uitstraling

Waar gaat u de website voor gebruiken? In geval van een zakelijke website: wat wilt u verkopen of welke diensten wilt u aanbieden? Is het een persoonlijke website: welke boodschap wilt u uitdragen?

Beschrijf de sfeer die u wilt uitstralen. Wilt u bijvoorbeeld een strakke zakelijke of een wat speelser ogende website?

Hoe duidelijker u het doel en de sfeer omschrijft, des te beter kunnen wij ons een beeld vormen van uw voorkeuren.

2a. Levering teksten

Om uw website te kunnen bouwen hebben wij van u content (teksten en grafisch materiaal) nodig. Op verzoek sturen wij u graag een Word-document waarin uitgebreid wordt uitgelegd hoe u in eenvoudige stappen uw content kunt maken en aanleveren. Neem gerust contact met ons op!

2.1 Paginastructuur bepalen

Een website heeft een logische structuur, als een boek met hoofstukken en alinea’s. De webpagina’s kunt u zien als hoofdstukken. De secties waar een webpagina uit is opgebouwd kunt u zien als alinea’s.

Door eerst de paginastructuur uit te werken krijgt u inzicht in de omvang van uw website. Ook is het dan makkelijker om de tekst uit te werken omdat die de paginastructuur volgt.

Natuurlijk gaat het hierbij om een voorlopige opzet. Dat geldt ook voor de tekst die op de website komt. In principe is deze nooit af en kan altijd op eenvoudige wijze door u veranderd worden met het Divi CMS.

2.2 De teksten uitwerken

De paginastructuur die u hebt uitgewerkt bij 2.1 levert vaak ook al de titels van de verschillende tekstblokken.  Daar kunt u de inhoudelijke tekst bij bedenken. Aan te raden is om dan gebruik te maken van drie informatieniveaus:

  • Niveau 1: op de homepage, korte en bondige informatie om de aandacht vast te houden.
  • Niveau 2: wat uitgebreidere informatie op een andere webpagina, maar nog steeds compact en helder.
  • Niveau 3: verdiepende informatie als dat nodig mocht zijn, op nog een andere webpagina.

2b. Levering grafisch materiaal

2.3 Fotowerk en afbeeldingen

Foto’s graag leveren in de hoogst mogelijk kwaliteit (resolutie). Wij zullen zelf de foto’s omzetten in een resolutie die de laadsnelheid van uw website niet negatief beïnvloed.

Foto’s met een mobiele telefoon raden wij af omdat het niet leidt tot een professioneel resultaat. Op uw telefoon kan het er fantastisch uitzien, op een beeldscherm valt dat vaak tegen.

Wij hebben ook professionele fotografie in ons dienstenpakket tegen een voordelig tarief.

2.4 Favicon en logo

Als u al een favicon heeft dan zullen we deze gebruiken. Heeft u deze niet, dan zullen wij een neutrale favicon maken, bestaande uit een letter naar uw keuze.
Desgewenst kunnen wij tegen meerprijs een favicon voor u ontwerpen.

Heeft u een logo dan kunnen wij deze verwerken in uw website. Ook hiervoor geldt dat wij tegen meerprijs een logo voor u kunnen ontwerpen.

2.5 Welke kleuren

Het belangrijkste is de hoofdkleur omdat die het meest zal voorkomen op uw website en bijdraagt aan de herkenbaarheid.

Daarnaast zijn een aantal accentkleuren goed om wat kleurrijke variatie aan te brengen. Onze accentkleuren zijn zichtbaar op bijvoorbeeld de pagina “Onze werkwijze (globaal)”.

Colorpicker

Een hulp bij het vinden van de juiste kleuren kan een color picker zijn. Een voorbeeld daarvan is:
https://coolors.co/

Klik op “Start the generator”. U komt dan in het volgende scherm waar u kleurenpalletten krijgt te zien. Noteer de hexwaarde (bijvoorbeeld F68657)  van de door u gekozen hoofdkleur en accentkleuren.

3. Wij bouwen een demopagina

3.1 Demopagina

Met de informatie van stap 1 en de content van stap 2 kunnen wij een demopagina gaan bouwen. Deze zal bestaan uit een homepage waar de belangrijkste secties op staan.

Deze geeft een prima beeld hoe uw website er uit kan gaan zien. Omdat deze online staat op onze server kunt u gelijk kijken hoe deze tevoorschijn komt op diverse media zoals desktop, laptop, tablet en mobiel.

Op basis van deze demopagina kunt u bepalen of u uw website bij ons wilt laten bouwen.

3.2 Welk webpakket wilt u?

Als u er voor kiest om bij ons uw website te laten bouwen kunt u eerst inschatten hoeveel webpagina’s u in totaal nodig heeft. Dit kan met behulp van de uitwerking van fase 2a.

Ook kunt u nu overwegen welke extra functionaliteit u nog aan uw website wilt toevoegen. Denk hierbij aan een fotogalerij of een blog. 

Uiteindelijk kunt u dan bepalen welke van onze webpakketten het beste hierbij past.

4. Uitbreiden en finetunen

4.1 Van demo naar uw website

Op basis van de demopagina overleggen we welke aanpassingen nog moeten worden doorgevoerd om het uw website te laten worden.

In geval van een one-page website maken we nu alle secties. In geval van een premium website maken we alle webpagina’s.

4.2 Finetunen

Tijdens het uitbreiden van uw website blijven we in open overleg om tijdig aspecten bij te sturen naar uw wens.

Dat resulteert uiteindelijk in een website waar u tevreden over kunt zijn.

5. Installatie en afronding

5.1 Installatie bij webhoster

Wij verzoeken u uiterlijk na fase 3 (wij bouwen een demopagina) een webhoster te kiezen, daar een webpakket aan te schaffen en hier WordPress op te installeren.

Wat wij dan nodig hebben is de gebruikersnaam en wachtwoord van uw WordPress. Als het goed is heeft u dat zelf opgegeven bij de installatie van WordPress.

Daarnaast hebben wij ook de ftp-gegevens nodig van uw website. Deze staan op de aanmeldingsgegevens die u van uw webhoster heeft ontvangen.

Met deze gegevens zetten wij u website bij uw webhoster.

5.2 Eindcontrole en backup

Als de website bij uw webhoster staat kunt u controleren of alles naar wens is. Eventuele aandachtspunten kunnen nog worden opgelost. Dan maken wij een backup van uw website zodat u altijd terug kan gaan naar de huidige situatie

Is eenmaal alles naar wens, dan geeft u uw akkoord en sluiten wij onze werkzaamheden af. U verandert uw wachtwoord voor WordPress en ftp zodat alleen u nog toegang heeft tot uw website.

Wij mailen u een handleiding waarin wordt uitgelegd hoe u zelf tekst kunt aanpassen en foto’s verwisselen. Als laatste sturen wij u de factuur en wensen u veel succes met uw nieuwe website.